شاماتمعرفی کتاب

دین و دولت در جامعه سوریه؛ کتابی کم نظیر در شناخت جامعه دینی اهل سنت سوریه

منبع : نهوض للدراسات و البحوث
ترجمه: رامین حسین آبادیان 

این کتاب دربرگیرنده رابطه بین «دین و حکومت» در سوریه و بازیگران تأثیرگذار هر دو طرف است. در این کتاب، به علل و عوامل عمیقی که رابطه بین «دین و حکومت» در سوریه را شکل داده است، اشاره می‌شود. افزون‌براین، عواملی نیز که به شکل‌گیری نخبگان سکولار و مواضع آن‌ها منجر شده‌اند، مورد بررسی قرار می‌گیرند. از سوی دیگر، در کتاب پیش‌روی، به مجموعه‌ای از مسائل و اتفاقات که در واقع نقاط تحول بزرگ در ساختار اجتماعی و اندیشه‌ای سوریه در طول بیش از نیم قرن محسوب می‌شوند، اشاره شده است. به عنوان نمونه، ‌می‌توان به «آموزش مدرن و رابطه آن با نظام آموزش سنتی»، «مشارکت علماء و اسلامگرایان در امور سیاسی در مرحله کوتاه حاکمیت پارلمانی پس از استقلال»، «مواضع متناقض علماء و اسلامگرایان درقبال نظام سیاسی» و نیز «ائتلاف با نظام سیاسی و خصومت‌ورزی با آن» اشاره کرد.

علاوه‌براین، در کتاب «دین و حکومت در سوریه» به تحولات اقتصادی و نخبگانِ فعال آن از مرحله سوسیالیسم تا مرحله نئولیبرالیسم اشاره و تشریح شده است که چگونه این تحولات [اقتصادی] بر روی کار آمدن نخبگان اقتصادی مختلف و سپس سقوط آن‌ها تأثیر گذاشته است. موضوع دیگری که در این زمینه مورد اهتمام کتاب پیش‌روی بوده است، ائتلاف‌هایی است که نخبگان اقتصادیhttps://krugtravel.com/ https://todayindiavoice.com/ https://elegantladies.net/ https://mytrivita.net/ https://lmeier.com/ با علماء و نیز شخصیت‌های نظام حاکم برقرار کردند. افزون‌براین، لیست بلندبالایی از تحولات فرهنگی نیز در کتاب مورد بررسی قرار گرفته است؛ تحولاتی که میزان تأثیرات آن حتی از مرزهای تلویزیون، اینترنت و بازار کتاب نیز عبور کرد و نسل جدید، زنان، نوع لباس و .. را هم تحت تأثیر قرار داد.

نویسنده : توماس بری، پژوهشگر ارشد مؤسسه مطالعات جهان عرب و جهان اسلام (Iremam) و مدرس ارشد اسلام معاصر در دانشگاه «ادینبورگ» (۲۰۱۱ ـ ۲۰۱۷).

ازجمله کتاب‌های او می‌توان به کتاب «اسلام در سوریه پس از دولت عثمانی» که در سال ۲۰۱۶ توسط دانشگاه آکسفورد به چاپ رسید، اشاره کرد.

شعوبا ترجمه این کتاب به فارسی را برای شناخت جامعه دینی اهل سنت به ناشرین و مترجمین پیشنهاد می‌دهد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا